Lyckans förskola

Välkommen till Lyckans förskola

Bild-Lund Lyckans förskola är en fristående förskola med kristen profil. Förskolan är belägen i Skärstad utanför Huskvarna. Den startades 1 augusti 1999 och drivs av Allianskyrkan i Skärstad, som också är huvudman för förskolan. Förskolan har 28 barn i åldrarna 1-6 år.

På Lyckan vill vi ge möjlighet för barnen att ingå i olika sociala sammanhang och konstellationer. Därför arbetar vi med både stor och liten barngrupp, över ålders- och avdelningsgränser. Den stora gruppen skapar delaktighet i ett större sammanhang, en ”vikänsla”. I den lilla gruppen skapas utrymme för varje barn. Här finns plats för både kreativitet, aktivitet, iakttagande, samtal och reflektion. Vi skapar, upptäcker, utforskar och lär oss av varandra och med varandra.

Bella-i-skogen.JPG

AKTUELLT

Vilken haft en av våra återkommande värdegrundssamlingar. Vi hade teater och pratade om hur vi ska vara (och inte vara) mot varandra. Vi pratar om våra värdegrundsord: HÄNSYN, TRYGGHET och FÖRLÅT men också om de tre viktiga orden: HEJ, TACK och FÖRLÅT.

På Lyckan rockar vi sockorna

rockasockorna.jpg

Lyckans Vasalopp

I vintras hade vi mycket snö... men den 31 januari var det grönt och blött. Då genomförde vi barnens vasalopp, vi kunde behövt vattenskidor . Me barnen kämpade bra ändå. Efteråt bjöds det på varm blåbärssoppa. Gustav Vasa kom på besök och berättade hur Vasaloppet kom till.

Barnens-vasalopp.JPG

Gustav Vasa

Julspel2016-2.jpg Jul på Lyckan 2017

Under december har barnen på Lyckans förskola fått riktig jul-känslor genom många olika julpyssel som pepparkaksbak, glitterkulor och tomtar. Vi har i vår kalender haft olika överraskningar som ex hemlig utflykt och fått besök av bibelpersoner som ängeln Gabriel, Maria och de tre vise männen bl a. Barnen har också fått skriva önskelista och lämna till tomten. Men framför allt har barnen övat och övat och övat inför vårt årliga Lucia-tåg och julspel. De har också tillverkat saker i vår "tomte-verkstad" som såldes på julbasaren till förmån för vårt fadderbarn. Det var mycket god uppslutning denna festkväll och barnen var så laddade inför att få visa upp allt de övat in för föräldrar, syskon och övriga släkt och vänner. Barnen klarade av allt med stor bravur och under stora applåder! TACK alla barn och föräldrar som var med och gjorde festen möjlig och basaren så lyckad!

Nobel 2017

Barnen och alla pedagoger var under festdagen uppklädda och fick träffa Alfred Nobel i egen hög person. Efter detta bjöds på snittar och bubbelvattenbubbel och dans innan det var dags för prisutdelning. Alla barn fick en medalj. Efter prisutdelning bjöds till dukat långbord och trerätters festmåltid!

Alla Helgons Dag

DSC07105.JPG Under vecka 44 har vi pratat mycket om alla helgons dag. Varför vi tänder ljus och vad som händer när man dör. En del barn har egna erfarenheter från begravningar av släktingar eller husdjur och har många kloka tankar som de delar med sig av.
Vi har också pysslat änglar och haft ängladisco, ett årligt återkommande inslag som uppskattas av barnen!

Temauppstart hösten 2018
På spaning! spännande info kommer....Ps. Ni vet väl om att Lyckan finns på Facebook...https://www.facebook.com/Lyckansforskola130

Lyckan har platser nu!

Behöver ditt barn/barnbarn förskoleplats? Vet du någon som har en plats som inte fungerar bra? Eller vill ni ge er barn det bästa?
Lyckan är en liten, trygg förskola med kristen värdegrund, där alla förskollärare har en kristen tro och engagemang, miljön är fantastisk och genomtänkt och all mat lagas från grunden av vår egen kock. Just nu har vi några lediga platser med inskolning nu under 2018.

Varmt välkomna!
Kontakta förskolan eller ansök på hemsidan nu.

reklam.jpg

PIPPI 70 ÅR

Vi firar Pippi Långstrump på Lyckan!

Barnen-pippi-liten.JPG

Klister.JPG

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in