Lyckans förskola

Välkommen till Lyckans förskola

Bild-Lund Lyckans förskola är en fristående förskola med kristen profil. Förskolan är belägen i Skärstad utanför Huskvarna. Den startades 1 augusti 1999 och drivs av Allianskyrkan i Skärstad, som också är huvudman för förskolan. Förskolan har cirka 40 barn i åldrarna 1-6 år.

På Lyckan vill vi ge möjlighet för barnen att ingå i olika sociala sammanhang och konstellationer. Därför arbetar vi med både stor och liten barngrupp, över ålders- och avdelningsgränser. Den stora gruppen skapar delaktighet i ett större sammanhang, en ”vikänsla”. I den lilla gruppen skapas utrymme för varje barn. Här finns plats för både kreativitet, aktivitet, iakttagande, samtal och reflektion. Vi skapar, upptäcker, utforskar och lär oss av varandra och med varandra.

Bella-i-skogen.JPG

AKTUELLT

Lyckans 6-åringar Vilken härlig sommarfest vi hade. TACK alla barn och föräldrar som var med och gjorde festen möjlig.
Nu när vi går mot sommaren vill vi passa på att tacka våra härliga 6-åringar för den tid de gått på Lyckan.
Lycka till i förskoleklassen!

På Lyckan rockar vi sockorna

rockasockorna.jpg

Lyckans Vasalopp

Trots mulet väder och lite snö tog barnen sig tappert igenom hela banan. Väl i mål firades segern med varm O'boyn

Barnens-vasalopp.JPG

En av många tappra deltagare i årets Vasalopp.

DSC07499.JPG

Julspel2016-2.jpg Jul på Lyckan 2016

Under december har barnen på Lyckans förskola fått riktig jul-känslor genom många olika julpyssel som pepparkaksbak, glitterkulor och tomtar. Vi har i vår kalender haft olika överraskningar som ex hemlig utflykt och fått besök av bibelpersoner som ängeln Gabriel, Maria och de tre vise männen bla. Barnen har också fått skriva önskelista och lämna till tomten. Men framför allt har barnen övat och övat och övat inför vårt årliga Lucia-tåg och julspel. Det var mycket god uppslutning denna festkväll och barnen var så laddade inför att få visa upp allt de övat in för föräldrar, syskon och övriga släkt och vänner. Barnen klarade av allt med stor bravur och under stora applåder!

Jul20162.JPG

Nobel 2016

Nobel2016.JPG Även i år har de äldsta barnen på Lyckan arbetat med uppfinningar inför årets Nobel-vecka. Det är barnen i Rubin-gruppen som uppfunnit alltifrån dockhus till robotar som dammsuger upp saker man är rädd för. Barnen och alla pedagoger var under festdagen uppklädda och fick träffa Alfred Nobel i egen hög person. Efter detta bjöds på snittar och sockerdricks-bubbel och dans innan det var dags för prisutdelning. Alla barn fick en medalj inom området miljö då alla barn i sina temagrupper arbetat med återvunnet material, ex byggt ett hus med mjölkpaket. Efter prisutdelning bjöds till dukat långbord och festmåltid!

Alla Helgons Dag

DSC07105.JPG Under vecka 44 har vi pratat mycket om alla helgons dag. Varför vi tänder ljus och vad som händer när man dör. En del barn har egna erfarenheter från begravningar av släktingar eller husdjur och har många kloka tankar som de delar med sig av.
Vi har också pysslat änglar och haft ängladisco, ett årligt återkommande inslag som uppskattas av barnen!

temaht16-1.JPG Temauppstart hösten 2016
Nu börjar vi så smått att fundera tillsammans med barnen kring vårt tema denna höst; ”Fem bröd är mer än två fiskar - att koka soppa på en spik”.
Vi vill uppmuntra barnen att se på vad vi har och inte på det vi inte har. Vad har vi? Hur kan man använda? Vad kan det bli?
Vi började det hela med ett vardagsdrama; fikaryggsäcken blev kvar hemma på utflyktsdagen! Men det hela löste sig när andra delade med sig av sitt fika så blev det mycket för den som inget hade först.Ps. Ni vet väll om att Lyckan finns på Facebook...https://www.facebook.com/Lyckansforskola130

Vi använder det vi har

IMG_3272.JPG Nu byggs och konstrueras det på Lyckan. Tänk vad mycket användbart vi har! Vi funderar över vad som behövs för att bygga. Rubinerna bestämmer sig för att bygga med mjölkkartonger. Vi gör skisser och ritningar och bygger i olika material. Hur börjar man? Att börja längst ner verkar smart! Vi går en promenad och tittar på bygget i samhället. De håller på att göra grunden. Vi lär oss det ordet och pratar om hur olika husgrunder kan se ut. Vi tar hjälp av Kalle som håller på att bygga vår byggbod på gården och så sätter vi igång att göra vår egen grund.
Smaragderna vill bygga ett sjörövarskepp. De gör också ritningar och kommer på att ett roder måste man ha. En sån tur att vi hittar ett ute!Ps. Ni vet väll om att Lyckan finns på Facebook...https://www.facebook.com/Lyckansforskola130/

TRYGGHET, GLÄDJE, LÄRANDE

i en miljö av värme och omsorg

Start.JPG

Vi gör äppelgodis!

DSC06426.JPG

PIPPI 70 ÅR

Vi firar Pippi Långstrump på Lyckan!

Barnen-pippi-liten.JPG

Klister.JPG

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in